کولر گازی در مقایسه با کولر آبی

کولر گازی در مقایسه با کولر آبی کولرهای آبی با بهرهگیری از مقدار آنتالپی بالای تبخیر آب کار میکنند. با تبدیل فاز آب مایع به بخار آب، میتوان دمای هوای خشک را به شدت کاهش داد. این کار نسبت به تبرید تراکمی انرژی بسیار کمتری مصرف میکند. به علاوه کولرهای آبی در مناطقی با آب و هوای بسیار خشک، این مزیت را نیز دارد که با ادامه کارکرد، خشکی هوا را کاهش داده و باعث آسایش بیشتر ساکنان آن میشود. هرچه آب و هوا خشکتر باشد کارایی و راندمان کولرهای آبی افزایش مییابد. کولرهای آبی در مناطق شرجی کارایی چندانی ندارند.
کولر گازی در مقایسه با کولر آبی هر کولر آبی بسته به ظرفیت آن بهطور متوسط بین ۲۶٫۵ تا ۴۵ لیتر آب در ساعت مصرف میکند (یعنی در شبانهروز مقداری تقریباً معادل ۷۰۰ لیتر). به بیانی ساده، واحدی مسکونی با مساحت ۱۵۰ تا ۱۷۰ متر با کولری به ظرفیت ۷۰۰۰ فوت مکعب در دقیقه، تقریباً ۸۰۰ لیتر آب را در طی شبانهروز تبخیر میکند.
کولر گازی در صنعت تهویه و تبرید از جایگاه خاصی برخوردار است. زیرا:
به سرعت از گرمای محیط میکاهد و در واقع تهویه مطبوع را حاصل میکند، زیرا هم رطوبت، هم دما را کاهش میدهد و هم با داشتن فیلتر ذرات معلق در هوا را با فیلتر خود از هوای اتاق جدا میکند.
کولر گازی در محیطهای شرجی کارایی خود را از دست نداده و مناسب است.
کولر گازی در واقع یک موتور گرمایی هست که گرما را از محیط سرد به محیط گرمتر یا بیرون انتقال میدهد؛ ولی کولر آبی یا کولر تبخیری گرمای محیط را به آب که مجبور به تبخیر میشود در کابین کولر انتقال میدهد.
در محیطی که کولر گازی نصب میشود مکان باید از محیط بیرون ایزوله باشد؛ ولی در کولر آبی محیط ایزوله معنا ندارد چون کولر آبی باید در محیط بیرون نصب باشد.
چرخه انتقال گرما در برخی کولرهای گازی میتواند معکوس شود و از آن میتوان به عنوان بخاری نیز استفاده کرد؛ ولی در کولر آبی این امکان وجود ندارد.
استفاده از کولرهای گازی به عنوان جایگزین کولرهای آبی میتواند مانع ورود آلودگی از محیط خارج به داخل ساختمان شود و علاوه بر این هوای داخل نیز مورد تصفیه قرار میگیرد.